MISIJA I VIZIJA


„Znak tišine“ je trgovačko društvo osnovano 2016.godine kao izraz potrebe za otvaranjem  društvenog poduzeća koje bi nudilo mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

Ideja vodilja osnivanja  poduzeća je dugoročna samoodrživost i pružanje zajednici usluga i proizvoda koji trenutačno ne postoje na tržištu,  a koje istodobno predstavljaju inovaciju koja bi stavila Grad Zagreb na mapu gradova koji na socijalno osjetljiv  način promišljaju rješavanje problema nezaposlenosti svojih najugroženijih skupina.

Jedan od primarnih razloga osnivanja Znaka tišine je  vrlo slaba zapošljivost i nemogućnost osiguravanja trajnog i održivog samozapošljavanja osoba s invaliditetom. To nam predstavlja izazov kojem ćemo se posvetiti i kroz razne projekte pokazati da smo mi ti koji će napraviti značajne promjene. Uzroci problema leže u nedovoljnoj razini stručnih i poduzetničkih kompetencija, teškom samozapošljavanju uzrokovanom nedostatkom infrastrukture (društvena poduzeća, prostor, oprema) i komunikacijskim barijerama uzrokovanim raznim vrstama teškoća i invaliditeta, kao i nedostatkom informiranosti.

Isto tako valja naglasiti kako naše društvo nije osnovano s ciljem stvaranja profita, već je prvi i osnovni cilj smanjiti nezaposlenost  osoba s invaliditetom na području Grada Zagreba. Sav profit koji bude ostvaren obavljanjem djelatnosti društva biti će investiran u nove proizvode i usluge koje planiramo razvijati.

 TIM


Osoba ovlaštena za zastupanje je:

Goran Basta, oec. – osnivač i direktor „Znaka tišine“ d.o.o.

Kontakt: +385 99 335 7740

Osobe sa invaliditetom u „Znaku tišine“  rade s punim radnim vremenom i svim pravima koja proizlaze iz radnog odnosa,  na tri područja:

Kao konobari u caffeu „Silent“ u ulici Kneza Mislava, kao daktilografi na prilagodbi programa za osobe oštećena sluha na Hrvatskoj televiziji   (teletekst – 808), te u proizvodnji tekstila kao krojači i pomoćni radnici, u pogonu u Jurkovićevoj ulici, uz podršku i poduku radnog instruktora.

Zaposlene osobe s invaliditetom imaju  redovito na raspolaganju stručnu i savjetodavnu pomoć stručnog radnika, diplomiranog defektologa,  koji je također zaposlen na puno radno vrijeme.

U pripremi i razvijanju su novi projekti koji će omogućiti daljnja zapošljavanja osoba s invaliditetom. Među prvima je proizvodnja i distribucija hrane, za koju vjerujemo da će skoro zaživjeti.

Scroll to top